Вівторок, 26.09.2017, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Годинник
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Посилання
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської РДА

Головна » 2017 » Вересень » 12 » Організації якісного, збалансованого харчування потрібно надавати особливої уваги
12:47
Організації якісного, збалансованого харчування потрібно надавати особливої уваги

   Мабуть, ніхто не буде заперечувати прописну істину, що здоров’я наших дітей залежить від їх правильного та раціонального харчування.

   Більше того, час від часу із засобів масової інформації ми дізнаємося про випадки харчових отруєнь дітей та підлітків, які відвідують дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади в Україні.

   Саме тому питання, пов’язане з харчуванням дітей в освітніх закладах району, перебуває у полі зору та постійного контролю з боку центральних і місцевих органів влади, контролючих органів, уповноважених посадових осіб.

   Стан справ харчування у загальноосвітніх та дошкільних закладах Липоводолинського району розглянуто під час розширеної апаратної наради, яка відбулася під керівництвом голови районної державної адміністрації Яременка І.О.

   За інформацією начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Дмитрушко Л.М. гаряче харчування дітей здійснюється у всіх 29 навчальних закладах району. У 20 дошкільних закладах різних типів і форм власності дітей харчують тричі на день; у 17 загальноосвітніх школах харчування є разовим, в двох закладах, де функціонують групи продовженого дня - дворазовим.

   Гаряче харчування отримують 100 % дошкільнят та 94% школярів. При цьому діти окремих пільгових категорій та учні початкової школи харчуються за бюджетні кошти, інші – за кошти батьків.

   На основі укладених договорів здійснюється поставка продуктів харчування та продовольчої сировини, які є необхідною складовою для повноцінного функціонування дитячого організму.

   За останній рік велика робота проведена щодо створення належних санітарно-гігієнічних умов їдалень та харчоблоків, покращення їх матеріальної бази.

   Проблемними залишаються питання, що стосуються дотримання мінімальних фізіологічних норм споживання основних продуктів харчування, відсутності на території району потенційних постачальників якісної м’ясної продукції.

   За результатами обговорення питання порядку денного очільник району Яременко І.О. наголосив на необхідності застосування всіх можливих важелів впливу, аби на Липоводолинщині не існувало проблем з організацією якісного, збалансованого харчування дітей та учнівської молоді.

Переглядів: 48 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]